Bemanna yttergränsen, skydda oss

Från Hjärnor Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Det andra scenariot i kampanjen från regelboken. Målet är att försvara ett hus och området runt omkring den när zombier attackerar.


Den 27:e augusti grydde och solen strålar sträckte sig över åkrarna som omgav det stora hus i Möllinges utkant som i folkmun kallades Pizzakungens Palats. Gårdsplanens grus var uppsladdat av en bil som stod slarvigt parkerad med en dörr på glänt.

På husets ovanvåning började några utmattade Möllingebor vakna medans den morgonpigge lågstadieläraren försiktigt kikade ut mellan gardinerna. Himlen var molnfri och sikten god. Läraren såg hur något närmade sig över åkern och skrek skräckslaget “De är här!”.

Som en avbild av generalen som stod staty inne i centrum kommenderade den gamla damen med sin sabel ”Vi motar bort dem vid staketet!” innan hon stormade mot ytterdörren. Ynglingen, som kvällen innan hade kört bilen, bröt med ett brak upp det enkla vapenskåpet med sin kofot och lyfte ut ett gevär. ”Jag täcker er från balkongen!” sa han och var med några snabba kliv ute vid balkongräcket. Läraren tittade åter ut genom fönstret och såg nu att det inte vara var en eller två… såna där… utan många fler, säkert ett dussin minst. De närmade sig från alla håll. Hon svalde, lyfte upp häcksaxen hon beväpnat sig med och sprang mot dörren för att hjälpa damen på gårdsplanen. Pojken de fått med sig från stan, runt 10 år och tystlåten, lämnade hon sovande i soffan.

De slogs tappert men hur många de än fällde kom det bara fler och fler. Det var som att ljudet från striden lockade dem till sig. Då de kände sig redo att ge upp ropade den lilla pojken från huset. “Polisen säger på radion att alla ska komma till Möllingeskolan där de skyddar oss!”.

En liten stund senare sladdade de ut från grusplanen med monstren tätt i hälarna och vände åter in mot Möllinge.