Bergrummet

Från Hjärnor Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Bergrummet[redigera]

Bergrum.jpg
BergrumTop.jpg

Ni har hört talas om ett militärt bergrum och hoppas att det ska vara sprängfyllt med förnödenheter. Dörren ska vara eldriven, men det finns en manuell nödöppning i form av en vev som ni fått tag på nyckeln till. Att smyga igenom skogen till ingången var inga problem, inte heller att ta sig under taggtrådsstängslet. Problemen började när ni märkte att mekaniken som öppnar dörren var dåligt underhållen och gnisslet från den började locka till sig alla zombier inom hörhåll. Nu gäller det att veva så snabbt det bara går!

Startposition[redigera]

Hjältarna startar på valfritt ställe innanför stängslet. Slumpa ut 2 zombier per hjälte på attraktionspunkterna.

Byggnader och spelplan[redigera]

Använder reglerna för småscenarion.

I mitten av spelplanen placeras en inhängnad med ca 10” diameter. Inhägnaden ska bestå av högt nätstängsel med taggtråd i ca 4” långa sektioner. Dessutom ska staketet brytas av en terrängbit med en dörr som öppnas inifrån inhägnaden. På bilderna är det berget med ingången till bunkern. Bredvid dörren måste det finnas något som representerar veven.

Det ska bara placeras ut sex stycken attraktionspunkter på spelplanen, den sida där terrängbiten är placerad saknar punkter och de andra tre sidorna har två var.

Mål[redigera]

Att ta sig in genom dörren till bergrummet.

Resultat[redigera]

Alla hjältar som kommer in i bergrummet får gradera en gång.

Specialregler[redigera]

  • För att öppna porten måste hjältarna veva på veven. Detta kan göras av en hjälte som står i baskontakt med veven.
  • Att veva en gång kostar 4TP. Endast en hjälte åt gången får plats vid veven. Att veva ger ljud.
  • Efter att gruppen vevat 20 gånger gemensamt öppnas dörren. Hjältar i kontakt med dörren kan då fly in genom den.


Till slut har dörren öppnats så mycket så att ni kan klämma er igenom den. Den unkna lukten inifrån berget var inget som avskräckte er från äntra grottsystemet där bakom, inte ens osäkerheten hur ni ska ta er ut. Alternativet utanför dörren var mycket värre! Ljudet av när taggtrådsstängslet faller är det sista ni hör när ni tar er inåt berget för att komma undan horden utanför.


Tabletop Simulator[redigera]

Bergrummet finns implementerat som mod till Tabletop Simulator. Du hittar den här: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2435058690