Det var den sista. Åk nu!

Från Hjärnor Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Det fjärde scenariot i kampanjen från regelboken. Fokus ligger på att hitta och övertala överlevare.


Den 29:e augusti färdades en ljusblå folkvagnsbuss i hög hastighet längs Möllinges gator. Bakom ratten satt en medelålders banktjänsteman med svetten glänsande i pärlor på den kala hjässan. Bredvid honom satt en nervös lågstadielärare och guidade honom.

”Där! Där är det!”, utbrast hon och pekade med utsträckt arm mot ett stort hus längre fram på gatan. Husets fönster och dörrar såg alla ut att hastigt ha barrikaderats med lastpallar, gamla möbler, brädstumpar och annat bråte. Bilen krängde till när den passerade över trottoarkanten och sladdade med skrikande däck upp utanför garageporten, varpå passagerarna kastade sig ur. Deras ankomst hade dock inte gått zombierna förbi och ett halvdussin närmade sig redan. Ynglingen och hans yngre syster, som var i övre tonåren, sprang mot den barrikaderade dörren. De var utrustade med en kofot och en stor slägga för att försöka ta sig in medan de andra två stannade vid bilen beredda att försvara den.

Att bryta upp barrikaden visade sig vara svårare än de trott och snart skrek de i frustration samtidigt som de attackerade den med sina vapen. När brädorna till slut gav vika var duon vid bilen redan omgivna av zombier och slogs för sina liv. Syskonen lämnade den uppbrutna dörren och sprang för att hjälpa till mot de odöda. Lågstadieläraren frigjorde sig strax därefter från striden och rusade in i huset.

Efter vad som kändes som en evighet kom hon återigen ut på garageuppfarten i sällskap med en liten pojke i batmankostym och en blek medelålders kvinna i blommig klänning. Lärarinnan vände i dörröppningen och försvann in i huset igen medan de andra hjälpte de räddade att ta plats i bilen samtidigt som de höll uppsikt efter fler zombier. Banktjänstemannen sprang runt och hoppade vigt in bakom ratten, medan de övriga stod kvar, beredda att slåss. Snart uppenbarade sig läraren i dörren igen, denna gång följd av en kvinna i bara underkläder och en mycket gammal tant som kramade hårt om sin lilla handväska. ”Det var de sista, åk nu!” ropade hon och motade in tanten och kvinnan i det rymliga baksätet innan hon själv klättrade in. Ynglingen riktade ett dödligt hugg mot en zombie som just nått fram till bilen och smällde sedan igen skjutdörren efter sig när han hoppade in bakom sin syster. Med ett hostande startade folkabussen innan den rullade iväg och studsade fram över kropparna på gatan då de satte av mot Möllingeskolan.