Möllinge Camping

Från Hjärnor Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Möllinge Camping[redigera]

Camping.PNG

Det är få som är så väl förberedda för överlevnad som campare. Ni har bestämt er för att se vad det går att hitta på Möllinge Camping bland tält och husvagnar. Närområdet kryllar av zombier så ni hoppas kunna ta er in snabbt, hitta det ni ska och sedan fly innan det hettar till för mycket!

Startposition[redigera]

Hjältarna startar vid valfri kant på spelplanen, tillsammans eller en och en.

Byggnader och spelplan[redigera]

Använder reglerna för småscenarion. Placera 8-10 tält, husvagnar och husbilar jämnt utspridda på planen. 3 motorfordon ska finnas på planen, dessa kan vara bilar, husbilar eller campingvans. Husbilar och campingvans räknas in både till antal ställen att leta efter pryttlar och fordon. Placera ut 4 zombier jämnt spritt på mitten av spelplanen minst 6” från alla kanter.

Mål[redigera]

Leta pryttlar av kategorierna Sjukvårdsutrustning, Mat och Överlevnad för att sedan fly av planen i fordon.

Resultat[redigera]

Resultatet beräknas på gruppens antal pryttelkort inom kategorierna: Sjukvård, överlevnad och mat mot gruppens gemensamma Pondus. Antalet kort som krävs för att en hjälte ska få gradera är Pondus/4. Dessutom får en hjälte gradera för varje fordon som togs av planen. Det måste inte vara föraren eller den som hittat pryttlarna som får graderingen. Varje hjälte får endast gradera en gång.

Specialregler[redigera]

  • Det går att leta efter pryttlar om man står i baskontakt med en dörr till ett tält, husvagn eller husbil. Husbilen kan också köras som ett motorfordon.
  • Leta pryttlar slås med +1T och momentum, men -2T per stökmarkör.
  • Attrahera zombier slås med momentum.
  • Slår du tre stjärnor i samma attrahera zombier-slag så dyker ett cirkusdjur upp istället för en av zombierna. Cirkusdjur följer reglerna nedan. Om en situation uppstår som dessa regler inte täcker, behandla dem som om de vore zombier.
  • Cirkusdjur aktiverar först i zombiefasen. De går 6” mot närmsta stående mål (hjälte eller zombie) inom 12”, finns det inte något mål så står de still. De ignorerar midjehöga hinder under förflyttning.
  • Cirkusdjur ignorerar liggande mål och behöver inte slå för att ta sig ur närstrid.
  • Cirkusdjur attackerar i närstrid med 5T vass skada innan zombier attackerar.
  • Attacker mot cirkusdjur får -2 på resultatet innan man läser av skadan.
  • Cirkusdjur är immuna mot att ramla och kan inte bli kravlare.
  • Zombier går inte mot cirkusdjur, bara mot hjältar. De attackerar däremot cirkusdjur om de är i baskontakt med dem under zombieattacken. Läs av skadan som trubbig skada mot zombier.


Med andan i halsen och gasen i botten flyr ni campingen. Ni var inte beredda på hur mycket zombier det skulle finnas, inte heller på de vilda djuren från cirkusen. De av er som kom därifrån med livet i behåll gläds över vad ni fått med er av värde!

Tabletop Simulator[redigera]

Möllinge Camping finns implementerat som mod till Tabletop Simulator. Du hittar den här: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2498700907