Raggar-Jonnys verkstad

Från Hjärnor Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Raggar-Jonnys verkstad[redigera]

Raggar-Jonnys verkstad.png

Bilarna i lägret är i dåligt skick och ni måste skaffa reservdelar.

Startposition[redigera]

Hjältarna startar i en skåpbil som kommer in på valfri väg i valfri hastighet. Ställ ut 4 zombier utspritt på spelplanen.

Byggnader och spelplan[redigera]

Använder reglerna för småscenarion. En verkstadsbyggnad, 10-12 bilar och bilvrak spritt på spelplanen. Det är omdrag på verktyg inne i verkstaden.

Mål[redigera]

Leta reservdelar och lasta in dem i skåpbilen och fly av spelplanen.

Resultat[redigera]

Resultatet beräknas på antalet reservdelar som gruppen får med sig hem till lägret. Antalet reservdelar som krävs för att en hjälte ska få gradera är Pondus/3. Det måste inte vara den som bar reservdelen till bilen som får graderingen. Varje hjälte får endast gradera en gång.

Specialregler[redigera]

  • Det går att leta efter reservdelar om man står i baskontakt med motorhuven på en skrotbil. Det görs genom att spendera 1TP och slå ett turslag. Antalet framgångar avgör hur många saker som går att plocka loss. Räkna större delar först och fyll upp med mindre delar sedan. 1 framgång ger en liten bildel, den är värd 1 reservdel och kräver 2 meka-framgångar för att få loss. Den måste bäras som en liten sak. 3 framgångar ger en större bildel som är värd 5 reservdelar och kräver 6 meka-framgångar och bärs som en medelstor sak.
  • För att få loss en bildel så får man slå ett mekarslag. Det är ett INT-slag och kostar 2TP. Vid fummel tar hjälten 1T vass skada. Framgångarna är kumulativa och ligger kvar. Har man en pryttel av kategorin verktyg får man +1T på att meka.
  • Inga fordon på planen går att köra förutom skåpbilen som man kom i.
  • Skåpbilen är dåligt underhållen. För att lyckas “starta motorn” krävs ett Tur-test. Vid fummel så måste man spendera en reservdel ståendes i kontakt med motorn och lyckas med ett Int-test för att få försöka starta den igen.