Sjukhusets garageingång

Från Hjärnor Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Sjukhusets garageingång[redigera]

GaragetPerspektiv.png
GaragetTop.png

Att ta sig in på sjukhuset via akutmottagningens entré i garaget visade sig vara lättare sagt än gjort. Ni fick med er en hydraulisk sax för att forcera gallret med, men var inte alls beredda på att det skulle krylla av zombier! Nu gäller det att jobba snabbt innan fler dyker upp!

Startposition[redigera]

Hjältarna startar på valfritt ställe vid någon av parkeringshusets infarter på sidan mittemot gallergrinden.

Byggnader och spelplan[redigera]

Utspelar sig i ett parkeringshus. Placera ut pelare utspritt på spelplanen, 12 är en bra summa. Parkera 4-5 bilar utspritt i garaget. Längs ena kanten, en tredjedel in från vardera hörn, markeras två infarter. På mitten på motsatt sida placeras akutmottagningens entré. Bakom Entrén ska det rymma 4 modeller stående och ha en front av galler in mot garaget. Sprid ut lite annan småterräng på planen, som till exempel en sjukhusbår, några blomkrukor eller en liksäck. Två zombier per hjälte startar jämnt utspritt på spelplanen. Attraktionspunkter finns vid infarterna och bakom gallret: 1-2 bakom gallret, 3-4 vänster infart och 5-6 höger infart.

Mål[redigera]

Att ta sig av planen genom akutmottagningens entré.

Resultat[redigera]

Alla hjältar som kommer in genom akutmottagningens entré får gradera en gång.

Specialregler[redigera]

  • Använder reglerna för småscenarion.
  • Gallerjalusiet räknas som nätstängsel då man attackerar zombier på andra sidan. Vapeneffekten Smal måste användas.
  • En av Hjältarna bär en hydraulisk sax för att klippa upp gallret. Saxen räknas som en pryttel som kan ges mellan hjältar. Den som bär saxen räknar som att den bär en pryttel för mycket, det vill säga den får -1 TP varje runda. Skulle en hjälte med saxen dö, bli medvetslös eller förvandlas till en zombie tappar den saxen. Markera var den ligger på spelplanen, där hjälten föll. En annan hjälte kan för 1 TP plocka upp saxen.
  • En hjälte med saxen som står i baskontakt med gallret kan för 5 TP försöka klippa upp det. Attacken görs med 6 T och ger ljud. Gallret förstörs när det tagit sammanlagt 10 i skada. Saxen kan inte användas till nåt annat. Om slaget för att klippa fumlas ramlar hjälten som klippte.
  • Närstridsvapen med skadetyp Splatter kan användas mot gallret. Attacken görs som vanligt och 3 framgångar ger gallret en skada. Attacken ger ljud.
  • Om det är fullt bakom gallret när det attraheras zombier där så placeras de istället på en annan attraktionspunkt som är närmast en hjälte. Placeras fler zombier på detta sätt samtidigt så sprids de ut jämnt med början från den punkt som är närmast en hjälte.
  • Alla Ljud hörs oändligt långt.
  • Det går inte att köra eller kontrollera fordon på spelplanen.


Ni hade hoppats att det skulle vara lugnt bara ni kom igenom gallret, men mängden zombier som drogs till entrén inifrån sjukhuset bevisade motsatsen. Att retirera ut genom garaget var inget alternativ då infarterna var fyllda av zombier som lockats dit av oljudet. Ni kämpade er igenom entrén och tog er in i sjukhuset, medvetna om att vad som helst kunde vänta bakom nästa hörn...


Tabletop Simulator[redigera]

Sjukhusets garageingång finns implementerat som mod till Tabletop Simulator. Du hittar den här: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2443576191