Villaområdet

Från Hjärnor Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Villaområdet[redigera]

Villaomradet fram.jpg
Villaomradet Top.jpg

Ett av lägrets barn har varit otröstligt sedan det kom till gruppen och det enda som verkar kunna hjälpa är ett gosedjur som blivit kvar där barnet bodde med sin familj innan utbrottet. Barnet har inte kunnat säga gatunamn och husnummer, men lyckats beskriva vart huset ligger i ett villaområde. Ni ger er ut för att leta efter “påskharen” i kvarteret där barnet bott i hopp att den ska kunna återförenas med sin ägare.

Startposition[redigera]

Hjältarna startar vid en bil nära mitten av spelplanen. 2 zombier placeras ut ca 6-8” från hjältarna.

Byggnader och spelplan[redigera]

Använder reglerna för småscenarion. 2-3 villor och garage, med häckar som bygger upp en del av ett villaområde. Ett litet skjul på en av villornas tomt. En väg som går in till villorna. En cykel ska finnas parkerad en bit in på en tomt.

Mål[redigera]

Att hitta gosedjuret och sedan fly av planen.

Resultat[redigera]

Nallen ger 5 moralhöjande resurser till basen om man spelar med läger. Hittas nallen får två hjältar gradera. Hittar man och får med sig en överlevare så får ytterligare 2 hjältar gradera. Varje hjälte kan bara gradera en gång.

Specialregler[redigera]

  • Skjulet innehåller en dunk bensin. Första gången man hittar något när man letar pryttlar där så drar man kort tills man hittar kort nummer 35 eller 82, Bensindunk, de kort man dragit innan kasseras. Därefter drar man resterande kort som vanligt. Har båda bensindunkarna hittats då ignoreras den här regeln.
  • Gosedjuret finns i något av rummen, för att se om man hittar det så används en kortlek med vanliga spelkort.
  • Skapa en kortlek med lika många kort som det finns rum bland byggnaderna på spelplanen. 4 av korten ska motsvara zombier, använd tex klädda kort för det. 1 av korten motsvarar gosedjuret, använd ett äss. Resten är ingenting, så använd numrerade svarta kort exempelvis.
  • Varje gång en spelare går in i ett nytt rum drar den ett kort ur leken. Är det en zombie placeras den mitt i rummet. Är det paketet placeras en markör mitt i rummet. Det kostar 1TP att plocka upp paketet som en övrig handling. Observera att det är rum i husen, inte områden enligt regelboken.


Det var inte lätt, men ni hittade gosedjuret! När ni lämnar villaområdet och de zombier som stryker omkring där och beger er tillbaka mot lägret känner ni er mycket bättre till mods, äntligen kanske ni kan få lite nattro i lägret.