Scenarion

Från Hjärnor Wiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Utgivna Scenarion[redigera]

Hjärnor spelas i scenarion, här listas de scenarion som finns utgivna:

I regelboken[redigera]

Hjältarna befinner sig i staden. Målet med scenariot är att döda zombier.

Hjältarna befinner sig i ett större hus på landsbygden. Målet är att försvara huset mot annalkande zombier.

Hjältarna anländer till spelplanen till fots och måste ta sig över hela planen i stadsmiljö och ut i säkerhet på andra sidan.

Hjältarna anländer i bilar till stadsmiljön och ska rädda överlevare från ett hus som de barrikaderat sig i mitt på spelplanen.

Hjältarna börjar runt en krashad bil mitt på planen. I staden ska de hitta vissa typer av pryttlar som de ska fly med.


Släppt separat[redigera]

  • Inträdesprovet

Hjältarna anländer till spelplanen i bil och måste hitta varsin pryttel och döda varsin zombie för att visa sig värdiga. Scenariot kommer med simplifierade regler som ger en introduktion i hur man flyttar spenderar tidspoäng, följer spelrundan, flyttar zombiefigurer och slår tärningar. Scenariot ha släppts i tryckt form till backare av kickstartern, tryckts i tidskriften Fenix, nr2/19 samt som gratis nedladdning från hemsidan.[1]

  • Det är bara ett spel. Du behöver inte bli arg.

Detta är ett tävlingsscenario där grupper av spelare kan mäta sig sinsemellan genom att samla så mycket poäng som möjligt under en spelomgång. Finns att ladda hem via hemsidan.[2]

  • Ta dig ett glas och vänta på att allt det här blåser över...

Det här scenariot är en sorts förhistoria till “Det var den siste, åk nu!” i regelboken. Det lämpar sig för grupper som vill ha variation från klassiskt hjärnor-spelande och som klarar av att hugga varandra i ryggen utan att bli osams efteråt. Finns att ladda hem via hemsidan [3]


Småscenarion[redigera]

Dessa scenarion är under betatestning. De spelas på en mindre spelplan och tar inte lika lång tid som de stora scenariona. Reglerna hittas här på wikin och feedback postas i Hjärnors communitygrupp på facebook. [4]

Här gäller det att döda zombier för att hitta bilnycklar som leder till bilarna på spelplanen och sedan fly av planen med så många bilar som möjligt.

Hjältarna ska försöka ta sig in i ett av militärens bergrum, men porten är trög och gnisslar. Håller staketet runt för zombierna fram tills dess att porten är öppen?

Hjältarna ska ta sig in via akutmottagningen som har sin ingång i garaget. De måste springa över planen och sedan forcera gallergrinden till entrén.

Hjältarna har tagit sig till campingen för att försöka leta pryttlar bland tält och husvagnar, men stället kryllar av zombier och farliga djur från cirkusen som var i närheten.

Lägrets bilar är i dåligt skick och det behövs reservdelar. Hjältarna tar sig till Raggar-Jonnys skrotupplag för att montera loss saker de kan behöva.

Gruppen ger sig av till ett villaområde för att leta efter ett tappat gosedjur.